utorok 11. júla 2017

Nepečená čučoriedková tortička

Ideálne pečenie/nepečenie na tieto horúce dni. Bez rúry a bez mixéra iba pomocou metličky vykúzlite takúto chutnú nádheru. K tejto tortičke ma inšpirovalo video, ktoré som našla na tastemade.com. Podľa videa vyzerá byť príprava tortičky veľmi jednoduchá a koniec koncov aj je. Na tortičku som použila tortovú formu s priemerom 17cm. 

Korpus ingrediencie:
  • 100g maslových sušienok
  • 100g masla
Korpus postup: Maslové sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Túto hmotu utlapkáme na spodok tortovej formy, ktorú sme si vystlali alobalom (aj dno aj boky formy). Dáme stuhnúť do chladničky.
Čučoriedkový sirup ingrediencie:
  • 1 šálka mrazených čučoriedok
  • 3PL kryštálového cukru
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 1 plátok želatíny
Čučoriedkový sirup postup: Plátok želatíny necháme napučať v troške vody. Čučoriedky s cukrom a citrónovou šťavou necháme zovrieť a odstavíme. Do teplého primiešame plátok želatíny bez vody. Necháme vychladnúť.
Krém ingrediencie:
  • 250g mascarpone
  • 150g bieleho jogurtu
  • 150ml šľahačkovej smotany 
  • 3PL práškového cukru
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 4 plátky želatíny
Krém postup: Metličkou vymiešame mascarpone, biely jogurt, preosiaty práškový cukor a citrónovú šťavu. Pridáme 100ml šľahačkovej smotany (netreba mixovať na šľahačku) a zapracujeme metličkou. Zvyšných 50ml zohrejeme a do odstaveného pridáme 4 plátky želatíny, ktoré sme si nechali 5 minút napučať v troške vody (pridávame iba plátky bez vody). Necháme vychladnúť a zmiešame so zvyškom krému. Krém rozdelíme na 3 rovnaké časti. Do jedného pridáme uvarené čučoriedky zbavené šťavy, do druhého 2PL čučoriedkovej šťavy a tretí necháme biely. Prvú vrstvu nalejeme na korpus a dáme na cca 10 min. zamraziť. Vylejeme druhú vrstvu, opäť dáme zamraziť a nakoniec vylejeme tretiu bielu vrstvu. Tortičku odložíme na noc do chladničky stuhnúť. Pred podávaním môžme dozdobiť čerstvými čučoriedkami. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára