pondelok 12. decembra 2016

Parížska torta

Parížska torta z cukrárne mi chutila vždy umelo. Asi za to môžu všetky tie umelé prísady, ktoré tam pridávajú aby dlho držala pekný tvar. Táto "bezumelinová" síce dlho nevydrží v dokonalej forme, ale to vôbec nevadí. Som rada že som ju stihla vôbec odfotiť skôr ako sa zjedla ;)

Cesto

Ingrediencie:
  • 4 vajcia
  • 5 PL polohrubej múky
  • 5 PL práškového cukru
  • 50ml oleja
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
Postup:
Z bielkov ušľaháme sneh. Vymiešame cukor so žĺtkami, pridáme olej a múku s kypriacim práškom a kakaom. Do cesta opatrne primiešame bielky. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Pečieme na 180st. cca 20 minút.  


Krém
Ingrediencie:
  • 2 šľahačkové smotany Rajo 250 ml
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice kryštálového cukru
Postup:
Smotanu s kakaom a cukrom privedieme do varu, chvíľku povaríme, necháme vychladnúť. Dáme aspoň na 12 hodín do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme do tuha a nanesieme na korpus. Ozdobíme čokoládovými stružlinkami.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára