sobota 19. novembra 2016

Madeleines

Francúzske madeleines, u nás madlenky alebo magdalénky. Jednoduché pečivo, ktoré si ma získalo nielen chuťou. Najchutnejšie sú k teplému čaju. Ja som piekla tie najobyčajnejšie bez príchute a polevy, ale s madlenkami sa dá naozaj vyhrať. Určite raz vyskúšam čokoládové a levandulové. Tieto som plnila do madlenkových formičiek, ale ak madlenkám raz prepadnem, určite si doprajem plech na madlenky.  Bude to pohodlnejšie :)

Ingrediencie /pozn. 1 šálka = 250ml/:

  • 3 vajcia
  • 2/3 šálky kryštálového cukru
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 6PL roztopeného masla


Postup: Vymiešame vajcia s cukrom do peny. Pridáme citrónovú kôru, múku, prášok do pečiva a soľ. Vychladnuté roztopené maslo pridáme nakoniec. Cestom naplníme formičky alebo plech na madlenky a pečieme pri 180 st. pár minút, kým nie sú okraje hnedé. Necháme vychladnúť a vyberieme z formičiek. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára