piatok 10. marca 2017

Hrnčekový koláčik

Jednoduchý hrnčekový koláčik s ovocím a čokoládovým ganache. Jednoducho všetko spolu zamiešate v jednej miske, vylejete do formy, poukladáte ľubovoľné ovocie a upečiete. Po vychladnutí polejete čokoládovým ganache a ozdobíte napríklad nasekanými orechami, mandľami či čokoládou. Na ganache je super to, že sa krásne rozotiera, drží tvar, ale vlastne nikdy tak naozaj nestuhne a preto sa krásne krája :)

Ingrediencie /1hrnček=250ml/:
  • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 kopcovitá PL kakaa
  • ovocie
Postup: Cukor s vajíčkom vymiešame do peny. Pridáme ostatné ingrediencie a zľahka vymiešame. Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Na cesto poukladáme a povtláčame ľubovoľné ovocie. Ja som použila odkôstkované čerešne z mrazničky. Pečieme na 180st. cca 40 minút. Kontrolujeme špajdlou. 

Čokoládové ganache:
  • 100g čokolády na varenie
  • 75ml smotany na varenie
  • 5g masla
Postup: Smotanu zohrejeme, nemusí vrieť, odstavíme a pridáme nasekanú čokoládu a maslo a vymiešame. Necháme chvíľku vychladnúť a nalejeme na koláčik. Vrch môžeme ozdobiť napríklad orechmi, mandľami či kúskami nasekanej bielej a mliečnej čokolády. Ak máte doma veľa hladošov a chcete koláčik upiecť na veľký plech, stačí zdvojnásobiť dávku :)







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára