pondelok 23. januára 2017

Mini cheesecakes s čučoriedkovým coulis


Recept na mini cheesecakes s čučoriedkovým coulis môže byť pre vás zaujímavý, ak ste vlastníkom plechu na muffiny s 12-timi otvormi. Presne na taký plech je tento recept rozrátaný. Bez neho by mini cheesecakes pôsobili dosť neforemne. A tiež potrebujete papierové košíčky, bez nich by ste mini cheesecakes z plechu nevydolovali ;) Za hranicami už predávajú špeciálny plech na minicheesecakes s vyberateľným dnom, no my si musíme poradiť s tým, ktorý bol originálne stvorený na muffiny. Neviem vám presne povedať obtažnosť tohto receptu. Ak chytíte grif je to rýchlovka, no na prvý pokus realita nemusí sedieť s vašimi predstavami :) 

Ingrediencie na 12ks:
  • 120g maslových celozrnných sušienok
  • 60g masla
  • 250g mascarpone
  • 120g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 2ČL citrónovej šťavy
  • 120g kyslej smotany
Postup: Pečieme v papierových košíčkoch na plechu na muffiny. Sušienky rozdrvíme v stojatom mixéri, pridáme roztopené maslo a premiešame. Sušienkovú zmes rovnomerne rozdelíme do košíčkov a zatlačíme dnom pohára. Na najnižších otáčkach mixéra vymiešame mascarpone a postupne pridáme cukor, vajce, citrónovú šťavu a kyslú smotanu. Plnku rozdelíme do košíčkov, tak aby boli košíčky naplnené do 3/4. Pečieme na 170st. cca 20-25 minút. Dávame pozor aby košíčky veľmi nezhnedli. Pri pečení sa cheesecaky nafúknu, ale po vychladnutí v strede klesnú. Po upečení necháme cheesecaky vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí vyberieme z košíčkov.

Čučoriedkové  coulis:
  • 1 hrnček mrazených čučoriedok
  • 2PL hnedého cukru alebo podľa chuti
  • citrónová šťava podľa chuti
  • voda na podliatie
Coulis postup: Čučoriedky s cukrom a citrónovou šťavou dáme do menšieho hrnca, podlejeme troškou vody a privedieme do varu. Varíme cca 5minút, kým nemá coulis mierne hustejšiu konzistenciu. Vychladnuté dáme do chladničky, kde coulis ešte mierne zhustne. V strede mini cheesecakeov nám vznikla menšia jamka po vychladnutí a do nej nalejeme čučoriedkové coulis. Odporúčam plniť až pred podávaním, aby sa cheesecaky príliš nerozmočili. 

mini cheesecakes


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára