streda 5. októbra 2016

Malinová torta

Tak tento "masterpiece" je asi najväčšia "bomba" akú som kedy piekla! Pol kila čokolády v jednej torte!  Cez víkend boli u nás na dedine hody, tak sme sa odviazali a hodovali vo veľkom štýle. Fu, najbližšie pečiem asi bábovku ;)

Brownie korpus ingrediencie:
  • 95g hladkej múky
  • 55g tmavého holandského kakaa
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 100g masla
  • 220g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
Brownie korpus postup: V miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a soľ - zatiaľ odložíme. Na miernej teplote roztopíme maslo s cukrom, necháme vychladnúť. Po jednom vareškou vmiešame vajíčka  a nakoniec suché ingrediencie /múku s kakaom, práškom do pečiva a soľou/. Dno tortovej formy s priemerom 24cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme na 180st. cca 20min. Skontrolujeme špajdlou a necháme vychladnúť. 
Ingrediencie čokoládová vrstva:
  • 250g čokolády na varenie
  • 170ml+230ml smotany na šľahanie
  • 2 a 1/2 lyžičky práškovej neochutej želatíny na stuženie krémov
  • 2 PL vody
Čokoládová vrstva postup: 170ml smotany zohrejeme, odstavíme a rozpustíme v nej nadrobno nasekanú čokoládu. Želatínu vsypeme do vody a necháme chvíľku napučať, potom roztopíme vo vodnom kúpeli a vmiešame do teplej roztopenej čokolády. 230ml smotany vymiešame dotuha v mixéri a jemne vmiešame do čokolády. Dáme stuhnúť do chladničky min. na 1 hodinu. 
Ingrediencie malinová vrstva:
  • 1 balík mrazených malín /60ml šťavy/
  • 1 hrnček čertvých malín
  • 250g bielej čokolády
  • 110ml+230ml smotany na šľahanie
  • 2 a 1/2 lyžičky práškovej neochutej želatíny na stuženie krémov
  • 2 PL vody
Malinová vrstva postup: V stojatom mixéri rozmixujeme maliny, prepasírujeme cez sítko. Potrebujeme 60ml čištej šťavy bez zrniek. Šťavu pridáme do 110ml smotany, zohrejeme, odstavíme a rozpustíme v nej nadrobno nasekanú čokoládu. Želatínu vsypeme do vody a necháme chvíľku napučať, potom roztopíme vo vodnom kúpeli a vmiešame do teplej roztopenej čokolády s malinami. 230ml smotany vymiešame dotuha v mixéri a jemne vmiešame do malinovej peny. Pridáme 1 hrnček čertvých malín a vylejeme na stuhnutú čokoládovú vrstvu. Dáme stuhnúť do chladničky min. na 1 hodinu. 
Ingrediencie tvarohová vrstva:
  • 500g mäkkého tvarohu Kapucín
  • 250g masla
  • 6 PL práškového cukru
Tvarohová vrstva postup: V mixéri dohladka vymiešame tvaroh s maslom a práškovým cukrom a vylejeme na stuhnutú malinovú vrstvu. Necháme stuhnúť najlepšie celú noc. 
Tortová forma musí byť min. 10cm vysoká aby sa tam všetky vrstvy vmestili. Po stuhnútí opatrne veľkým nožom oddelíme tortu od krajov tortovej formy a vyberieme. Ozdobíme čertvými malinami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára