streda 15. marca 2017

Tiramisu parfaits s čokoládovým ganache

Po nedeľnom obede prichádza na rad nedeľný koláčik. Patrí k nedeli neodmysliteľne. V najhorších časoch otvárame bonboniéru. Jednoducho, niečo sladké pod zub musí byť vždy. Keď nemám čas piecť a čokoláda v celofáne sa už minula, prichádza na rad dezert v pohári. Tento sa volá tak vznešene, tiramisu parfaits s čokoládovým ganache. Vyskúšajte :)

Ingrediencie krém /na 2ks/:
  • 250g mascarpone
  • 125g smotany na šľahanie
  • 2PL práškového cukru
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru
Ingrediencie čokoládové ganache:
  • 75g čokolády na varenie
  • 50ml smotany na šľahanie
Ostatné ingrediencie:
  • asi 7ks dlhých piškót
  • 2dl silnej kávy
  • kakao na posypanie
Postup: Uvaríme si silnú kávu, osladíme a necháme vychladnúť. Pripravíme si čokoládové ganache. Smotanu zohrejeme, odstavíme a rozpustíme v nej nasekanú čokoládu. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Mascarpone vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľaháme a zľahka premiešame s mascarpone. Krémom naplníme cukrárenské vrecko. Môžme začať plniť poháre. Na spodok pohárov rozdelíme polovicu čokoládového ganache. Nasleduje vrstva piškót. Dlhé piškóty si rozrežeme na tri časti, zľahka omočíme v káve a uložíme na čokoládovú vrstvu. Na piškóty nanesieme krém. Nasleduje čokoládová vrstva, opäť piškóty a krém. Vrch pohárov posypeme kakaom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára