utorok 9. februára 2016

Jablčník

Jablkový koláč

Najzacápanejšia strana v receptári mojej mamy. Pečie ho už od mládí. Jablčník je u nás pán Klasik medzi klasikmi :)

Ingrediencie:
  • 250g hladkej múky
  • 250g polohrubej múky
  • 250g masla
  • 250g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • štipka citrónovej kôry

Plnka: jablká, vanilkový cukor, škoricový cukor, práškový cukor, strúhanka

Postup: Z ingrediencií vymiesime cesto a dáme schladiť do chladničky. Cesto rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu vyvaľkáme, dáme na vymastený plech, posypeme strúhankou, vyžmýkanými jablkami, osladíme vanilkovým, škoricovým a práškovým cukrom podľa chuti a prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta. Dáme upiecť.


Jablkový koláč


Jablkový koláč



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára