sobota 15. októbra 2016

Jablkovo-škoricová bábovka

Dnes to u nás rozvoniava jablkovo-škoricovo. Vôňa zapadajúca do atmosféry jesenného sychravého počasia za oknom. Mám rada kombináciu jabĺk s hnedým cukrom a škoricou. Tentokrát sa u nás táto slávna trojka stretla v bábovkovej forme. Hnedý cukor som si veľmi obľúbila. Oproti bielemu pôsobí nevtieravo, zdravšie a má krásnu zlatú farbu. 

Ingrediencie (pozn. 1 šálka = 200ml):
  • 2 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 1 zarovnanú PL mletej škorice 
  • 1 a 1/2 šálky hnedého cukru
  • 3 väčšie jablká
  • 200g masla
  • 4 vajcia
Postup: Múku, škoricu, prášok do pečiva a sódu bikarbónu zmiešame. Odložíme. Maslo roztopíme  a necháme vychladnúť. Roztopené maslo, hnedý cukor a vajcia vymiešame do penista. Jemne vmiešame suché ingrediencie. Nakoniec pridáme ošúpané jablká nakrájané na malé kocky. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej forme na 180 st. cca 1 hodinu. Necháme vychladnúť vo forme, vyklopíme a pocukrovíme :)










1 komentár:

  1. Toto je najlepšia bábovka akú som jedla, u nás TOP :-)

    OdpovedaťOdstrániť