pondelok 1. februára 2016

Perníková torta


Obyčajný perník čo sa tvári svetovo ak chcem ohúriť nečakanú návštevu. Aj Španiel si pochvaľoval aký to úžasný slovenský koláčik :)

Ingrediencie: 

  • 200g hladkej múky 
  • 150g práškového cukru 
  • 2 lyžice lekváru 
  • 1 lyžica kakaa 
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice 
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny 
  • 1 vajce 
  • 250ml mlieka 
  • 75ml oleja 
  • 1/2 prášku do perníka 
  • ovocie (naj čučoriedky) 
  • čokoláda na poliatie 

Postup: Postup je naozaj jednoduchý. Najprv vymiešame práškový cukor s vajíčkom a postupne pridáme všetky ostatné ingrediencie, múku s práškom do perníka nakoniec. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, poukladáme ovocie a zalejeme zvyšným cestom. Pečieme na 200 st. Polejeme čokoládovou polevou.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára