utorok 9. februára 2016

Mrkvová torta

Mrkvový koláč

Dobrota bez výčitiek. Pochutí si i nemilovník zdravých mlsnotiek. Moja nad zlato rada pri krájaní znie - menej je viac. V tomto prípade platí staré známe opačne: hladný sýtemu neverí :)

Ingrediencie na korpus:
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 1 hrnček nasekaných vlašských orechov
  • 3 hrnčeky nahrubo nastrúhanej mrkvy

Korpus - postup: Vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, múku, prášok do pečiva a škoricu. Nakoniec zľahka primiešame orechy a mrkvu. Pečieme vo vymastenej a pomúčenej tortovej forme na 180 st. cca hodinu.


Mrkvový koláč

Ingrediencie na krém:
  • 1 balenie mascarpone
  • 1/2 balenia tvarohu Kapucín
  • 2 lyžice práškového cukru
  • pár kvapiek citróna

Krém - postup: Mascarpone s tvarohom, práškovým cukrom a citrónom vymiešame. 1/3 naplníme tortu a zvyšok použijeme na potretie torty. Posypeme strúhanými orechami.

torta

torta

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára