utorok 31. januára 2017

Nepečená tvarohovo-broskyňová torta

Nepiekla som tvarohovú tortu s broskyňami. Šľahačku na vrchu som si neodpustila, vy si ju kľudne odpustite, ak máte mať potom výčitky. ;) Nenapiecť je teraz v kurze, nechcem zaostávať. Ale prečo nie? Zdravé, rýchle a chutné zároveň - ťažko nepodľahnúť! :)

Ingrediencie korpus:
  • 200g maslových celozrnných sušienok
  • 120g masla
Postup korpus: Maslové sušienky rozdrvíme v stojatom mixéri alebo valčekom a zmiešame s roztopeným maslom. Dno tortovej formy si vystelieme papierom na pečenie a naň utlapkáme sušienkovú zmes. Odložíme do chladničky.

Ingrediencie plnka:
  • 400g jemného tvarohu bez hrudiek
  • 6PL práškového cukru alebo podľa chuti
  • 180g kyslej smotany
  • 15g želatíny na stuženie krémov
  • 5PL vody
  • 1 konzerva alebo pohár zaváraných broskýň
  • 250g smotany na šľahanie
Plnka postup: Tvaroh s kyslou smotanou vymiešame a pridáme cukor. Ja som pridala 6PL, ale najlepšie podľa chuti aby sa vám plnka nezdala moc kyslá alebo moc sladká :) Želatínu v menšom hrnci zmiešame so 4PL vody a necháme 10min. napučať. Potom na miernom ohni želatínu roztopíme, nemusí vrieť. Ešte do teplej primiešame 1-2 lyžice krému a nakoniec premiešame so zvyškom krému. Broskyne nakrájame na menšie kúsky, necháme odkvapkať a vmiešame do krému. Vylejeme na korpus a necháme stuhnúť. Na vrch torty vyšľaháme smotanu s cukrom a dozdobíme :) 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára